Den nye forestilling på Herning teater ”Ikke noget pis” skildrer alt fra dødsangst til følelsen af tomhed

Sårbarhed, ærlighed og humor er alt sammen til stede i forestillingen ”Ikke mere pis”, der tirsdag d. 5 marts skal fremvises på Herning teater. Forestillingen rummer alt fra erfaringer med parforhold til fremtidsdrømme og angsten for, hvad fremtiden skal bringe. 

Af Alberte Neel Petersen

I forestillingen “Ikke mere pis” medvirker Henrik Prip sammen med Rasmus Botoft, Peter Oliver Hansen, Kasper Leisner og Zaki Youssef.

”Der er ikke noget plot, der er ikke nogen karakterer, det er egentlig bare os, der er til stede,” sådan lyder det fra Henrik Prip, når han fortæller om forestillingen ”Ikke mere pis”. 

Forestillingen af Kamilla Wargo Brekling er en fortsættelse til stykket ”Pis” fra 2007, der tog udgangspunkt i skuespillernes liv på daværende tidspunkt. Stykket “Pis” skildrede skuespillernes liv i 2007, hvor hverdagen kørte med 120 i timen med fuld fart på karrieren og små børn. Nu er skuespillerne blevet ældre, deres børn er blevet voksne og livet mere skrøbeligt.

”Dengang var vi i vores prime. Der var en uovervindelighed over os. Den er væk,” fortæller Henrik. 

Følelsen af uovervindelighed erstattes af en skrøbelighed, der kommer til udtryk gennem alvorlige emner i skuespillernes liv. En af skuespillerne fortæller om en angst for døden. En anden fortæller om den følelse af tomhed, der har ramt ham, efter at hans børn flytter hjemmefra.

Henrik hævder, at mange blandt publikum vil kunne genkende sig selv i lignende situationer og følelser. Selvom forestillingen berører problemer i parforholdet, tomhed og forældre, der er blevet meget gamle, så er forestillingen en stor del af tiden fyldt med humor.

Han håber, at publikum vil føle sig set og draget omsorg for, når de ser stykket:

”De vil føle og tænke: ’Gud sådan har jeg det også’ og så grine af det. Det er en meget stærk kærlig oplevelse.”

De fem skuespillere forlader Herning onsdag og drager videre på deres turne rundt i Danmark.