I 2018 stod Herningsholmskolen klar efter ni års renoveringer for et tocifret millionbeløb. Nu skal skolen rives ned og genopbygges. Byrådsmedlem Lone Nielsen (H) raser over byrådets dyre plan, der skal koste 230 millioner kroner.
Af Calle D. Nissen
Der er intet klart argument for, hvorfor Herningsholmskolen skal erstattes. Lokalerne er splinternye og huser sagtens de ca. 750 elever. Andre skoler i kommunen mangler simpel vedligeholdelse, og i mellemtiden bruger byrådet 230 millioner kroner på en tresporet skole, der ikke ser ud til at kunne fyldes. Sådan lyder opråbet fra Borgerlistens Lone Nielsen.
“Vi vælter splinternye bygninger. Skolen blev sidst renoveret i 2018, så det er decideret nybyggeri – er vi ikke enige om det?”
Nedrivning og genopbygning er ikke sat i gang endnu, men de første kontrakter er underskrevet – og de første millioner er brugt. Stod det til Lone Nielsen, må de millioner gå tabt.
“Det er rigtig, rigtig trælse penge at spilde. Men intet i forhold til 230 millioner kroner.”
En kort fremtidssikring
Dorte West erklærede, da Herningsholmskolens nye indskoling stod færdig i 2016, at skolen nu var flot og fremtidssikret. West var dengang formand for Børne- og Familieudvalget. Skolen havde løbende haft renoveringer, der fortsatte frem til 2018. Sammenlagt kostede skolens udvidelse og fornyelse et “tocifret millionbeløb”.
I 2018, samme år skolens sidste renovering blev afviklet, blev det besluttet, at Herningsholmskolen skal rives ned og bygges om. En beslutning der strider imod, at byrådet har vedtaget, at Herning Kommune skal “renovere frem for at nedrive.” En politik der både er vedtaget med henblik på penge og bæredygtighed – og nu også en politik Lone Nielsen raser over, at byrådet ikke følger.
En vildledt investering
Den dyre indsats for at skabe en fornem folkeskole i Herning Øst kommer ifølge Lone Nielsen af en voksende konkurrence fra byens friskoler. Men hun mener ikke, at millionbeløbet løser det egentlige problem. Hun mener bestemt heller ikke, at friskolerne er “fornemme slotte”.
“Det er jo selvfølgelig skolers indhold, der afgør, hvor forældre placerer deres børn – ikke om en skole er arkitekttegnet”